Levensadem

14-08-2015 14:32

"adem is de kern van alles" is letterlijk de waarheid. Als mensen drie minuten niet ademen is het einde oefening. Dit wordt vaak vergeten.... Vaak beschouwen we ademen als vanzelfsprekend, omdat we dit bij de geboorte hebben meegekregen. We ademen zonder erbij na te denken. Denk eens goed na: hoe adem jij en besteed je hier aandacht aan?

Behalve je mindset bepaalt ook je manier van ademhalen hoe je, je lichamelijk én geestelijk voelt.

Het is van belang diep in te ademen tot onderin je buik, omdat als je alleen vanuit je borstkas ademt dit een slijtage is voor je lichaam. Ademen vanuit je onderbuik verlicht de druk op de borstkas.

Door actieve lichaamsbeweging wordt het belangrijke lymfesysteem gestimuleerd. Diep ademen helpt hierbij. Het lymfesysteem zelf heeft namelijk geen pomp (bloedsomloop circuleert dankzij je hart, maar het lymfesysteem niet)

Het is bewezen dat met een diepe ademhaling we het centrum bereiken van ons totale energiesysteem. Hierdoor word je oersterk! Kijk maar naar de meesters in de Oosterse vechtsporten ie zich op dit totale energie systeem richten. Deze meesters zijn letterlijk en figuurlijk niet omver te krijgen!

Door een aantal ademhalingsoefeningen op een dag te doen krijg je er veel energie voor terug.

Door afwisselend adem te halen door je rechter- en linker neusgat vindt een harmonisatie plaats tussen je linker- en rechterhersenhelft. Deze fysieke en mentale status kun je ook bereiken door grote achten met je handen te maken voor je lichaam. Volg deze achten met je ogen, zonder je hoofd te bewegen. Als je deze oefening vaker doet zul je, je hersencapaciteit beter kunnen benutten.

Er zijn vele oefeningen die je kunt doen om je te richten op je eigen ademhaling. Tijdens de eerste les van Yoga leerde ik veel over me eigen ademnhaling en dat kan ik op elk moment van de dag benutten.

"Spirit betekent adem en adem is de kern van alles!"

 

Contact

Stèphanie Hendriksen https://twitter.com/s_ukkie


stephanie1990h@gmail.com